Activiteiten

x5-700x295

Openen & Testen

Hoewel Dr. Razavi al een eerste selectie bij de producenten doorvoerde, gaat het openen van een oorspronkelijk blik altijd weer gepaard met dat zelfde gelukzalige gevoel.

Het aanzicht van kaviaar uit een originele verpakking is iedere keer weer een streling voor de zintuigen.

Geen goddelijker ogenblik dan de kaviaar te kunnen toetsen aan de vele criteria: het parfum, de grootte van het ei, de transparantie, de kleur, de finesse van de schaal, de textuur, het oliegehalte, en last but not least, de smaak.

0014

Verpakken

Het eigenlijke verpakken gebeurt volgens de behoeften van onze klanten en volgens het gewenste verpakkingstype. Nauwgezette handelingen, het oog van de kenner, de weegschaal steeds in het vizier, ・ c wie zich hierover ontfermt, moet snel en vooral uiterst secuur te werk gaan.

Kaviaar houdt niet van open lucht. Eens in de verpakking, wordt het blik of in een vacu?m machine gezet, of stevig dichtgedrukt om de eventueel nog aanwezige lucht te verwijderen. Lucht kan kaviaar immers doen oxideren. Voor bijkomende veiligheid wordt het blik vervolgens met een elastiek in natuurrubber afgesloten. Tot slot wordt de informatie op het blik aangebracht (soort kaviaar, de datum van verpakking, en het lot nummer).

004-700x2951

Traceerbaarheid

Het laboratorium van Waterloo vormt een toonbeeld op het vlak van verpakking. Daarnaast is dit werkvertrek uitgerust met alle noodzakelijke instrumenten om de traceerbaarheid van de producten te garanderen. Dit is een van de prioriteiten van Caspian Tradition.

Dankzij een strikte productbehandeling waarbij iedere arbeidsfase in een referentiehandleiding staat beschreven en een bijzonder krachtige informaticatool, kan ieder lot aan de hand van referentienummers gemakkelijk worden geïdentificeerd. Ook elk verpakt blik vermeldt die informatie zodat het oorspronkelijke lot gemakkelijk is op te sporen. Kwaliteit, gewicht en goedkeuringsnummer staan samen met de volledige gegevens op het label. Hierdoor kunnen de historische gegevens van een product gemakkelijk worden achterhaald.

Original Tins

Het originele blik

De verpakking van kleine doosjes is gemaakt uit een enkele originele doos van 1 tot 1,8 kg, zodat de smaak is zoveel mogelijk gelijk voor dezelfde klant.

Resting

De rustfase

De kleine blikjes verdwijnen dan een tijdje in de koelruimte om te stabiliseren. Daarna worden ze in een speciaal daartoe voorziene ruimte verpakt.

delivery

Levering

Leveringen worden gemaakt met onze eigen vrachtwagens uitgerust met 2 compartimenten: koelkast en vriezer, elk uitgerust met registreerende sensoren om de koudeketen te garanderen tot aan de ontvangst van de goederen aan de klant.