Geschiedenis

blog1

De onderneming CASPIAN TRADITION werd in 1995 door Arya en Ahmad Razavi opgericht. Nadat ze zich in 1987 in België kwamen vestigen, bezochten ze eerst de Brusselse universiteitscampussen.

Hun respectieve familie had hen inderdaad voorbereid op een dergelijke specialistische roeping. Dat was in ieder geval zo voor Ahmad, waar de expertise al meer dan veertig jaar van vader op zoon wordt overgedragen. De Iraanse oorsprong van beide oprichters heeft ongetwijfeld geholpen om de vereiste contacten in de erg kleine wereld van de kaviaar uit te bouwen.

Dr Ahmad Razavi begeeft zich met dit doel voor ogen een paar maal per jaar persoonlijk naar Iran om zijn producten met passie te selecteren.

De selectie ter plaatse vormt een onmisbare schakel van het traject dat een product dat boven elke verdenking verheven is, aflegt. Het duo dat in deze bijzonder gesloten kring opgroeide, kan er prat op gaan deel uit te maken van die weinige ingewijden die zich ertoe verbonden deze honderdjarige traditie te handhaven.

blog2

CASPIAN TRADITION voert, als producent en rechtstreeks importeur, zelf 90% van de kaviaar uit naar de andere landen van de Europese Unie, maar ook naar andere continenten.

NV Caspian Tradition heeft snel uitgegroeid in de wereld van kaviaar handel en won het vertrouwen van gastronomische en internationale klanten met hun Iraanse expertise.

Aanvankelijk uitsluitend gespecialiseerd in wilde kaviaar, zocht Caspian Tradition in 1997 ook nauwer aansluiting bij de markt en bood andere soorten van andere herkomsten kaviaar aan. De kaart werd snel aangevuld met andere specialiteiten, waaronder zalmeitjes, foreleitjes en andere delicatessen zoals King krab, foie gras, gerookte zalm en steur, saffraan, truffels, enz.

In 2009, een aandeelhouder begon met JIK GmbH in Düsseldorf, en in 2011, Caspian Tradition verworven La Maison du Caviar in Brussel, die op dit moment deel uit van ons team is.